![Vydatný kuřecí vývar_5ff69b38d55ca.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vydatny-kureci-vyvar_5ff69b38c58b8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- kuřecí skelet
- 3 mrkve
- 3 petržele
- kousek celeru
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- libeček
- hladkolistá petržel
- celý pepř
- kuličky nového koření
- 2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Skelet vložíme do studené vody a počkáme, než začne vařit. Sbíráme pěnu a před varem ihned stáhneme na nejmenší plamen, aby se vývar nezakalil.
-
Poté přidáme veškerou zeleninu. Mrkev necháme vcelku a zbytek zeleniny překrájíme. Přidáme koření, sůl a vaříme takto pomalu klidně 3,5 hodiny.
-
Polévku přecedíme, obereme maso, nakrájíme mrkev na kolečka a vrátíme do polévky. Nakonec do polévky zavaříme na drobno nakrájenou hladkolistou petržel. Polévku podávám s nudlemi.
Poznámka od kuchařky
A hlavně žádný masox.
Kuchařka: Martina246