Vydatný kuřecí vývar

65
- reklama -

Suroviny

kuřecí skelet
3 mrkve
3 petržele
kousek celeru
1 větší cibule
6 stroužků česneku
libeček
hladkolistá petržel
celý pepř
kuličky nového koření
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Skelet vložíme do studené vody a počkáme, než začne vařit. Sbíráme pěnu a před varem ihned stáhneme na nejmenší plamen, aby se vývar nezakalil.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme veškerou zeleninu. Mrkev necháme vcelku a zbytek zeleniny překrájíme. Přidáme koření, sůl a vaříme takto pomalu klidně 3,5 hodiny.

  3. Polévku přecedíme, obereme maso, nakrájíme mrkev na kolečka a vrátíme do polévky. Nakonec do polévky zavaříme na drobno nakrájenou hladkolistou petržel. Polévku podávám s nudlemi.

Poznámka od kuchařky

A hlavně žádný masox.