- reklama -
Suroviny
- 3 menší červené řepy
- hrst vlašských ořechů
- hrst sušených švestek
- lžíce citronové sťávy
- zálivka:
- 250 ml vody
- 3 lžičky moučkového cukru
- 2 lžičky soli
- lžíce octa
- 2 lžíce oliv.oleje
Postup přípravy receptu
-
Bulvy červené řepy uvaříme do měkka (cca 1,5hod).
-
Po vytažení a jejich vychládnutí nastrouháme na hrubším struhadle a pokapeme citronem.
-
Přidáme nasekané a spařené vlašské ořechy a spařené nakrájené sušené švestky.
-
Zalijeme zálivkou, zamícháme a nakonec přidáme olivový olej.
-
Pořádně zamícháme a necháme uležet.
Poznámka od kuchařky
Pro nás je to snad nejlepší receptík na červenou řepu, který jsem kdy vyzkoušela .-)Jednoduché a zdravé. Dobrou chuť !
Kuchařka: Sabinka