Vydatná řepa

46
- reklama -

Suroviny

3 menší červené řepy
hrst vlašských ořechů
hrst sušených švestek
lžíce citronové sťávy
zálivka:
250 ml vody
3 lžičky moučkového cukru
2 lžičky soli
lžíce octa
2 lžíce oliv.oleje

Postup přípravy receptu

  1. Bulvy červené řepy uvaříme do měkka (cca 1,5hod).


    Zobrazit celý recept

  2. Po vytažení a jejich vychládnutí nastrouháme na hrubším struhadle a pokapeme citronem.

  3. Přidáme nasekané a spařené vlašské ořechy a spařené nakrájené sušené švestky.

  4. Zalijeme zálivkou, zamícháme a nakonec přidáme olivový olej.

  5. Pořádně zamícháme a necháme uležet.

Poznámka od kuchařky

Pro nás je to snad nejlepší receptík na červenou řepu, který jsem kdy vyzkoušela .-)Jednoduché a zdravé. Dobrou chuť !