
- reklama -
Suroviny
- 1 mrkev
- 1/2 menšího celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1/2 kedlubny
- kousek květáku
- 200 g uvařené pohanky
- 1 lžíce másla ( nebo oleje )
- 1 vejce
- libeček
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, kterou mírně osmahneme.
-
Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme ji doměkka. Když je zelenina hotová, přidáme uvařenou pohanku, libeček, přivedeme znovu k varu, vmícháme rozšlehané vejce a necháme ho srazit. Hotovou polévku posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu můžeme obměnit podle vlastní chuti a zásob.
Kuchařka: maris