
- reklama -
Suroviny
- 2 PL másla
- 2 kostky droždí (85 g)
- 2 celá vejce
- 1 mrkev
- kousek celeru
- bílá část pórku
- 2 PL ovesných vloček
- 1 kostka zeleninového bujónu
- Na dochucení:
- sůl
- zelená petrželka
- libeček
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce na 1 polévkové lžíci másla necháme rozpustit kvasnice, až se začnou trošku přichytávat, vmícháme do nich vajíčka a necháme srazit.
-
V hlubším hrnci na zbylém másle orestujeme nahrubo nastrouhanou zeleninu, ovesné vločky, zalijeme litrem a půl vody, přidáme kostku zeleninového bujónu ,umíchané droždí s vajíčky a vaříme 15 minut.
-
Pak přidáme na tenká kolečka nakrájenou bílou část pórku, ještě 10 minut povaříme a na závěr dochutíme solí a zelenými bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Do této moc dobré polévky někdy místo vloček dávám pohanku nebo 2 nakrájené brambory.
Drožďových polévek je tady více, přidávám pod rcp aspoň 2 podobné 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova