Vydatná drožďová“husťačka“

111
- reklama -

Suroviny

2 PL másla
2 kostky droždí (85 g)
2 celá vejce
1 mrkev
kousek celeru
bílá část pórku
2 PL ovesných vloček
1 kostka zeleninového bujónu
Na dochucení:
sůl
zelená petrželka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce na 1 polévkové lžíci másla necháme rozpustit kvasnice, až se začnou trošku přichytávat, vmícháme do nich vajíčka a necháme srazit.

  2. V hlubším hrnci na zbylém másle orestujeme nahrubo nastrouhanou zeleninu, ovesné vločky, zalijeme litrem a půl vody, přidáme kostku zeleninového bujónu ,umíchané droždí s vajíčky a vaříme 15 minut.

  3. Pak přidáme na tenká kolečka nakrájenou bílou část pórku, ještě 10 minut povaříme a na závěr dochutíme solí a zelenými bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Do této moc dobré polévky někdy místo vloček dávám pohanku nebo 2 nakrájené brambory.

Drožďových polévek je tady více, přidávám pod rcp aspoň 2 podobné 🙂