- reklama -
Suroviny
- 1 jogurt bílý – nejlépe Choceňský, při nejhorším Selský
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- kvalitní olej (množství dle zhoustnutí a množství dělané majonézy – může být i obyčejný)
- Do hotové majonézy lze přidat přísady:
- česnek
- kečup
- rozmarýn
- bazalka
- tymián
- pažitka
- petrželka a nebo jiné ochucovadlo
Postup přípravy receptu
-
Suroviny smícháme (bez přísad!) a pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, abychom jí mohli použít, kde potřebujeme.
-
Nejlepší je majonézu dělat ručním šlehačem a NIKDY nemixujeme – mohla by se přešlehat, nebo srazit!!!
Poznámka od kuchařky
Kdo šetří, má za tři a nebo taky…….ne, ale vajíček netřeba.
Kuchařka: Bibinka