Vychytaná majonéza z jogurtu a bez vajec

47
- reklama -

Suroviny

1 jogurt bílý – nejlépe Choceňský, při nejhorším Selský
1 lžíce hořčice
sůl
kvalitní olej (množství dle zhoustnutí a množství dělané majonézy – může být i obyčejný)
Do hotové majonézy lze přidat přísady:
česnek
kečup
rozmarýn
bazalka
tymián
pažitka
petrželka a nebo jiné ochucovadlo

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny smícháme (bez přísad!) a pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, abychom jí mohli použít, kde potřebujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nejlepší je majonézu dělat ručním šlehačem a NIKDY nemixujeme – mohla by se přešlehat, nebo srazit!!!

Poznámka od kuchařky

Kdo šetří, má za tři a nebo taky…….ne, ale vajíček netřeba.