
- reklama -
Suroviny
kolik zrovna potřebujete
- červená řepa
- sterilovaný celer
- mrkev
- sterilované okurky
- sterilované zelí
- cibule
- sůl
- pepř
- majonéza nebo bílý jogurt či zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme červenou řepu.
-
Po uvaření ji oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, také mrkev necháme chvíli povařit, nakrájíme nadrobno také cibuli, okurky, vařenou mrkvičku, přidáme sterilovaný celer, trochu sterilovaného sladkokyselého zelí.
-
Ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme všechny ingredience vychladnout.
-
Na závěr přidáme majonézu,zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, opět důkladně promícháme.
-
Vychladíme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Výborná svačinka – určitě vyzkoušejte :-))
Nelekněte se, že jsem neuvedla množství jednotlivých druhů zeleniny, volím, vždy podle toho pro kolik ho připravuji strávníků 😀
Kuchař: Beetty