
- reklama -
Suroviny
1 plech
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g cukru krupice
- 1 kypřící prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 10 lžic oleje
- Marmeládu
- polevu tmavou čokoládovou
- polevu bílou čokoládovou
- (používvám ty v pytlíku, co se rozehřejou ve vodě)
Postup přípravy receptu
-
Ve dvou miskách smícháme sypké a tekuté ingredience. Ty pak smícháme dohromady a vše šleháme ručním šlehačem, než je těsto hladké.
-
Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 30 minut, podle trouby. Upečený a vychladlý perník rozřízneme podélně a bohatě namažeme marmeládou. Na chvíli ho zatížíme, aby se obě poloviny perníku pěkně spojily.
-
Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme polevy. Tmavou polevou natřeme celý perník, bílou polevou uděláme do tmavé polevy spirálu, a vidličkou ji od středu roztáhneme do krajů – tím nám na perníku vznikne krásný vzor. S polevami pracujeme rychle, aby tmavá poleva nestihla ztvrdnout, než na ní uděláme vzory.
Kuchařka: Iduun