
- reklama -
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla nebo hery
- 150 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 4 lžíce mléka nebo smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- Drobenka:
- 150 g másla
- 100 g cukru krupice
- trochu skořice na ovonění
- meruňky
- švestky
- švestková povidla
- rum
- (Ovoce jaké má kdo rád,já jsem tentokrát použila kompotované meruňky a švestky. Jelikož mám zkušenosti, že kompotované švestky jsou tak trochu mdlé, tak pod ně dávám trochu švestkových povidel naředěných rumem. Jen tak lžičkou po troškách pokladu těsto a potom dám teprve okapané a nakrájené švestky. Je to s tím výborné)
Postup přípravy receptu
-
Utřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme žloutky a vanilkový cukr.
-
Do žloutkové směsi vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a nakonec po částech opatrně ušlehaný sníh.
-
Těsto rozprostřeme na vymazaný a kokosem vysypaný hlubší pekáč, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
-
Pečeme na 180°C asi 35 – 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento koláč je u nás moc oblíbený.
Kuchařka: beruska