
Suroviny
- 3 větší jablka
- 1 skořicový cukr
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 120 g cukru
- 250 ml vlažného mléka
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- Na krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 150 g změklého másla
- cukr podle chuti
- 1 šlehačka na šlehání (33%)
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 velká Margotka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem.
-
Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme skořicovým cukrem.
-
Na těsto:
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo.
-
Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku.
-
Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou.
-
Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
Poznámka od kuchařky
Dortík je vynikající, nestihla jsem nafotit na řezu (vždycky se po něm hned zapráší).
Recept mám z časopisu: Pošli recept
Podobný je i na MMB









