![Výborný bramborový salát_5ff94b573c798.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vyborny-bramborovy-salat_5ff94b572b07b.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- sklenice Moravanky
- 1 kostka hovězího Masoxu
- 1 KL cukru krupice
- sůl
- pepř
- 1-2 kelímky majonézy
- menší cibulku
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a dáme vařit, dokud nezměknou.
-
Moravanku přecedíme do menšího kastrůlku a do nálevu vložíme kostku hovězího Masoxu, lžičku cukru a povaříme, aby se vše rozpustilo (nálev musí být sladký). Přidáme špetku soli a pepře.
-
Poté do nálevu přidáme zeleninu z Moravanky a na drobno nakrájenou cibulku. Necháme vychladnout.
-
Když je nálev vlažný, vlijeme na nakrájené brambory a vše promícháme (nejlépe rukou).
-
Necháme přes noc v lednici a druhý den před podáváním přidáme majonézu a opět promícháme.
Poznámka od kuchařky
Salát je vhodný k smaženým řízkům nebo k smaženému vánočnímu kapru 🙂 Dobrou chuť!
Kuchařka: Lucka22