Výborný bramborový salát

100
- reklama -

Suroviny

sklenice Moravanky
1 kostka hovězího Masoxu
1 KL cukru krupice
sůl
pepř
1-2 kelímky majonézy
menší cibulku
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a dáme vařit, dokud nezměknou.


    Zobrazit celý recept

  2. Moravanku přecedíme do menšího kastrůlku a do nálevu vložíme kostku hovězího Masoxu, lžičku cukru a povaříme, aby se vše rozpustilo (nálev musí být sladký). Přidáme špetku soli a pepře.

  3. Poté do nálevu přidáme zeleninu z Moravanky a na drobno nakrájenou cibulku. Necháme vychladnout.

  4. Když je nálev vlažný, vlijeme na nakrájené brambory a vše promícháme (nejlépe rukou).

  5. Necháme přes noc v lednici a druhý den před podáváním přidáme majonézu a opět promícháme.

Poznámka od kuchařky

Salát je vhodný k smaženým řízkům nebo k smaženému vánočnímu kapru 🙂 Dobrou chuť!