
- reklama -
Suroviny
14 porcí
- 225 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 50 g másla
- 50 g pískového cukru
- 150 ml mléka
- rozšlehané vejce nebo mléko na potření
- Náplň:
- našlehaná smetana nebo máslo
- jahodový džem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220 C. Na plech si připravíme pečící papír.
-
Prosijeme mouku, kterou smícháme v míse s práškem do pečiva a špetkou solí.
-
Přidáme máslo a propracujeme prstama. Poté přidáme cukr a pořádně promícháme vařečkou. Dále přiléváme mléko a příborovým nožem mixujeme, dokud těsto nesejde k sobě.
-
Vyválíme těsto asi 2cm tlusté a kulatým vykrajovátkem (6cm) vykrájíme kolečka.
-
Ty naskládáme na plech, potřeme vejcem nebo mlékem a dáme péct asi 10-12 minut. Hotové koláčky necháme vychladnout.
-
Každý rozřízneme v polovině a naplníme máslem a jamem nebo našlehanou smetanou a jamem.
Poznámka od kuchařky
Nyní jsem Anglii, takže stále něco zkouším podle anglických kuchařek. Tyto scones jsou opravdu velmi chutné 🙂
Kuchařka: Algida15