
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 80 dkg hladké mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 4 vejce
- 8 lžic vlažného medu
- 1 lžička sody
- 1 lžíce kakaa
- 1 hera
- perníkové koření
- citronová kůra (nastrouhaná)
- Zdobící krém:
- bílek
- moučkový cukr (!!pořádně prosetý přes sítko!!)
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin zpracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary.
Doporučuje se nechat těsto odležet 24 hodin v lednici, ale není to nutné. -
Pečeme na 200 stupňů přibližně 15 minut.
-
Po vytáhnutí z trouby ihned natřeme rozškvedlaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly a necháme úplně vychladnout.
-
Vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní fantazie bílkovým krémem, který si dáme do zdobícího fóliového sáčku.
Poznámka od kuchařky
Perníčky jsou výborné a hlavně netvrdnou.
Kuchařka: Navrmi









