Výborné perníčky (nikdy neztvrdnou)

66
- reklama -

Suroviny

Těsto:
80 dkg hladké mouky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
8 lžic vlažného medu
1 lžička sody
1 lžíce kakaa
1 hera
perníkové koření
citronová kůra (nastrouhaná)
Zdobící krém:
bílek
moučkový cukr (!!pořádně prosetý přes sítko!!)
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary.
    Doporučuje se nechat těsto odležet 24 hodin v lednici, ale není to nutné.

  2. Pečeme na 200 stupňů přibližně 15 minut.

  3. Po vytáhnutí z trouby ihned natřeme rozškvedlaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly a necháme úplně vychladnout.

  4. Vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní fantazie bílkovým krémem, který si dáme do zdobícího fóliového sáčku.

Poznámka od kuchařky

Perníčky jsou výborné a hlavně netvrdnou.