Výborné lasagne

81
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení lasagní
Masová směs:
1 velká cibule
2 stroužky česneku
400 g mletého masa (nejlepší je hovězí)
oregáno
grilovací koření
pepř
sůl
bazalka
kečup
1 plechovka loupaných rajčat
Bešamel:
50 g másla
50 g hladké mouky
1/2 l mléka
muškátový oříšek
pepř
sůl
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme masovou směs: osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a necháme je zatáhnout. Poté maso okořeníme, přidáme kečup.

  2. Kořeníme hodně, jde o to dosáhnout výrazné chuti koření. Smažíme, dokud maso není hotové. Pak přidáme plechovku s rajčaty, krátce povaříme, případně dochutíme.

  3. Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).

  4. Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem. Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi a bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme, dokud máme suroviny.

  5. Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180°C asi 45 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka 🙂