![Výborné hruškové řezy_5ff7f49941519.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vyborne-hruskove-rezy_5ff7f4993066c.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 450 g mouky
- 200 g másla nebo Hery
- 4 lžíce cukru
- 1 prášek do pečiva
- 5 lžic mléka
- 1 vejce
- špetku soli
- Náplň:
- 600 g očištěných a na kousky nakrájených hrušek
- 150 ml zakysané smetany
- 2 vejce
- asi 3 lžíce cukru (podle chuti)
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžičku skořice
- špetku mletého hřebíčku
Postup přípravy receptu
-
Na vál si dáme mouku, kterou smícháme s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli.
-
Přidáme změklé máslo nebo Heru, vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.
-
Mezitím si připravíme náplň: Pokrájené hrušky podlijeme vodou a podusíme asi půl hodiny.
-
Poté slijeme vodu a rozmixujeme na kaši, do které přidáme vanilkový cukr, skořici, hřebíček, smetanu a vejce našlehané s cukrem. Dobře promícháme.
-
Odpočinuté těsto vyválíme na vymazaný a vysypaný plech až do okrajů.
-
Na něj nalijeme náplň a upečeme při 175°C asi 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Místo hrušek můžeme použít jablka, dýni nebo jiné podobné ovoce.
Kuchařka: Ilacek