Výborné belgické vafle

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

180 g hladké mouky
3 vejce
150 ml mléka
7 lžic rostlinného oleje
1 lžíce cukru krupice
1 prášek do pečiva
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.


    Zobrazit celý recept

  2. Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuha.

  3. K suchým přísadám přidáme olej, mléko, žloutky a šleháme, dokud není těsto na vafle hladké, potom přidáme ušlehané bílky.

  4. Hotové těsto nalijeme po částech do nahřátého vaflovače a pečeme do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Vafle podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem, Nutellou nebo také jen pocukrované – dle vlastní chuti.

Z jedné dávky je 10 vaflí.