
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 180 g hladké mouky
- 3 vejce
- 150 ml mléka
- 7 lžic rostlinného oleje
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
-
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuha.
-
K suchým přísadám přidáme olej, mléko, žloutky a šleháme, dokud není těsto na vafle hladké, potom přidáme ušlehané bílky.
-
Hotové těsto nalijeme po částech do nahřátého vaflovače a pečeme do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Vafle podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem, Nutellou nebo také jen pocukrované – dle vlastní chuti.
Z jedné dávky je 10 vaflí.
Kuchařka: Kacuda