
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 150 g mouky
- 1 vejce
- cukr moučka (množství podle potřeby)
- 1 vejce
- jahody – aspoň 15 jahod (dle potřeby)
- 1 lžíce másla (rozpuštěného – z mikrovlnky)
- 200 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si středně velkou mísu a do ní nasypeme hladkou mouku.
-
Dále do misky dáme cukr – moučku tu zamícháme řádně do mouky.
-
Uprostřed surovin uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce.
-
Na vejce nalijeme roztáté máslo. Poté všechny suroviny smícháme. Zalijeme mlékem. Mléko budeme přidávat tak dlouho dokud nebude těsto tekuté, řádně míchat! Dále na drobno nakrájené jahody ( podle potřeby), zamícháme.
-
Dáme na zahřátou pánvičku tak aby, lívanečky měly kulatý tvar. Z každé strany otočíme aby lívanečky měly zlatavou barvičku. A můžeme podávat.
Kuchařka: Leontyna2000