Výborná polévka s rýží, zeleninou, kousky masa a pórkem

45
- reklama -

Suroviny

150 g kořenové zeleniny
80 g rýže
50 g zelených fazolek zmražené
1 pórek
1 mladá cibulka i s natí
2 brambory
špetka muškátového oříšku
špetka červené pálivé papriky
špetka kari koření
drcený kmín
2 dcl vývaru (z vepřového kolena s kousky masa)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, dáme do hrnce s rozpáleným olejem, osolíme, pokmínujeme drceným kmínem, orestujeme a zalijeme horkou vodou, vaříme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Kořenovou zeleninu nastrouháme anebo použijeme zeleninu pod svíčkovou.

  3. Do hrnce dáme olej, necháme orestovat cibulku, přidáme pokrájený pórek, mladou cibulku, nastrouhanou zeleninu, fazolky, špetku pálívé papriky. Vše podlijeme vodou a dál dusimě do měkka.

  4. Přidáme na kostičky pokrájené brambory.

  5. Hrnec doplníme vývarem podle potřeby a vaříme, dokud není vše měkké.

  6. Nakonec přidáme měkkou rýži, kousky masa z vepřového kolena, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a dalším kořením. Zdobíme pórkem apod.

Poznámka od kuchařky

Místo rýže se můžou použít i krupky, kroupy apod.