- reklama -
Suroviny
- 150 g kořenové zeleniny
- 80 g rýže
- 50 g zelených fazolek zmražené
- 1 pórek
- 1 mladá cibulka i s natí
- 2 brambory
- špetka muškátového oříšku
- špetka červené pálivé papriky
- špetka kari koření
- drcený kmín
- 2 dcl vývaru (z vepřového kolena s kousky masa)
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme, dáme do hrnce s rozpáleným olejem, osolíme, pokmínujeme drceným kmínem, orestujeme a zalijeme horkou vodou, vaříme do měkka.
-
Kořenovou zeleninu nastrouháme anebo použijeme zeleninu pod svíčkovou.
-
Do hrnce dáme olej, necháme orestovat cibulku, přidáme pokrájený pórek, mladou cibulku, nastrouhanou zeleninu, fazolky, špetku pálívé papriky. Vše podlijeme vodou a dál dusimě do měkka.
-
Přidáme na kostičky pokrájené brambory.
-
Hrnec doplníme vývarem podle potřeby a vaříme, dokud není vše měkké.
-
Nakonec přidáme měkkou rýži, kousky masa z vepřového kolena, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a dalším kořením. Zdobíme pórkem apod.
Poznámka od kuchařky
Místo rýže se můžou použít i krupky, kroupy apod.
Kuchařka: varilamyskakasicku