Výborná ovocná bublanina s kukuřičnou moukou a višněmi

40
- reklama -

Suroviny

Těsto:
1 a 1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 a 1/2 hrnku pšeničné hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
1/2 lžičky soli
2 vejce
1 hrnek mléka nebo jogurtu/kefíru
1/2 hrnku rozpuštěného sádla
1/2 hrnku oleje
Na posypání:
1 miska vypeckovaných višní (nebo třešní) – mohou být i z kompotu
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme sypké ingredience: kukuřičnou mouku, hladkou pšeničnou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Pak přidáme vejce, mléko nebo jogurt/kefír, rozpuštěné sádlo a olej a dobře promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a lehce jím zatřeseme, aby těsto bylo v rovnoměrné vrstvě. Těsto poklademe vypeckovanými višněmi / třešněmi, které ještě lehce posypeme vanilkovým cukrem.

  3. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 30-40 minut, dokud povrch nezezlátne.

Poznámka od kuchařky

Tento recept pochází z Rumunska, a mám ho od mojí babičky.

Tento koláč je neobyčejně chutný, díky obsažené kukuřičné mouce. Nejlepší je ještě teplý, kdy je zespodu lehce křupavý a v kombinaci s višněmi nebo třešněmi je moc dobrý. Proto u nás nikdy nevydrží do druhého dne…