Výborná fazolová polévka

66
- reklama -

Suroviny
8 porcí

fazole (bílo-černé velké)
česnek
vývar
bobkový list
nové koření
brambory
klobása
smetana
olej (na jíšku)

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočíme fazole do vody, v té vodě je dáme vařit, přidáme bobkový list, nové koření a trochu soli, popř. vývar.


    Zobrazit celý recept

  2. Vaříme do poloměkka, když jsou fazole v této fázi, přidáme nakrájené brambory, které uvaříme společně s fazolemi, jak jsou uvařené i brambory, přidáme klobásu, uděláme česnekovou jíšku a tou zahustíme polévku, poté přilijeme smetanu a necháme ještě malinko provařit.

  3. Následně po vypnutí polévky ji dochutíme solí, popř. magim a podáváme.