- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg točeného salámu
- 3 cibule
- 1/2 sklenice okurek (0,7l)
- 5 stroužků česneku
- 1 větší rajský protlak
- 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- 2 polévkové lžíce oleje
- 3 malé lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
- 4-6 lžiček tatarské omáčky
Postup přípravy receptu
-
Protože jsem tu nenašla recept na Bulharskou pomazánku, která by obsahovala hořčici, přidávám jeden od své skorotchýně ze Slezska (mimochodem vynikající kuchařky), která je naprosto vynikající!
Točený salám oloupeme a na masovém strojku společně s cibulí a česnekem umeleme. Okurky najemno nastrouháme, necháme přes sítko odkapat šťávu a rukou ještě vymačkáme. K umletému salámu přidáme rajský protlak, plnotučnou hořčici, olej, cukr a sůl a zamícháme. Nakonec do pomazánky vmícháme vymačkané okurky a tatarskou omáčku.
Pomazánky je plná mísa, pro menší jedlíky doporučuji pouze poloviční dávku!
Kuchařka: duckie