Výborná bavorská buchta se skořicí

268
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
100 ml mléka
100 ml vody
1 vejce
3 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
4 lžíce másla
1/3 hrnku cukru
1,5 lžičky sušeného droždí
Sypání:
1/3 hrnku pískového cukru
1 lžička skořice (kdo rád skořici, může dát 2 lžičky)
1 hrnek smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Přísady dát do pekárny, nastavit na „těsto“ a zmáčknout start.

  2. Po skončení cyklu vyndat těsto na pomoučený vál. Těsto natlačíme na vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme 30 až 45 minut kynout.

  3. Pak ukazovákem a prostředníkem děláme po celém povrchu do těsta díry.

  4. V malé misce si smícháme sypání a zasypeme jím díry.

  5. Nakonec buchtu zalijeme smetanou a pečeme asi 30 minut při 180 C. Buchta je nejlepší ještě za tepla, ale dá se i velice úspěšně zmrazit.

Poznámka od kuchařky

1 hrnek = 237 ml

1/3 hrnku = 79 ml

plech 32x23x5 cm, 36x27x5 cm

Zdroj: Bread Machine Magic, Linda Rehberg & Lois Conway, Irene’s Bavarian Coffee Cake

Toto těsto je univerzální, vhodné na buchty a koláče. Výborně se s ním pracuje, je měkkoučké a křehoučké.

Smetana s cukrem vytvoří karamel a buchta překrásně provoní celý byt. Buchta není žádná krasavice, ale je to dobrota a děti ji přímo zbožňují.