
Suroviny
- 200 g česnekové klobásy (nakrájené na kolečka)
- 200 g pikantní klobásy (nakrájené na kostičky)
- 150 g anglické slaniny nebo uzeného špeku (na tenké proužky)
- 400-500 g fazolí z plechovky
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2-3 lžíce mleté papriky (dle chuti sladká a pálivá)
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- několik kapek octa
- vývar na podlévání (může být z kostky)
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji opečeme slaninové proužky, cibuli nadrobno a mouku. Přidáme česnek nahrubo nasekaný, na kolečka nakrájenou česnekovou klobásu a na kostičky pikantní klobásu – lehce přismahneme, zasypeme paprikou, lehce osmahneme (ať paprika nezhořkne), zakapeme octem.
-
Přidáme fazole, kmín, sůl, pepř a podlijeme vývarem.
-
Dusíme přiklopené na mírném ohni 20 minut, případně podlejeme, podle hustoty guláše.
-
Dochutíme majoránkou, případně dosolíme a dopepříme. Je to rychlé jídlo a lepší na druhý den, u nás se jí s chlebem, dle receptu k němu patří těstoviny a koření se navíc tymiánem, ten já nedávám.
Poznámka od kuchařky
Hodně luštěninových jídel jsem tu našla, ale tento guláš ne, tak ho vkládám.
My máme rádi, když má guláš říz, tak dávám pár kapek chilli.