Vsetínské fazolové žebro

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky vepřového masa (pečeně, krkovička)
1 pytlík rýže
plechovka sterilovaných bílých fazolí (200 g)
1 velká cibule
150 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky masa osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a opečeme na cibulce z obou stran. Současně na jiné pánvi rozškvaříme jemně nakrájenou slaninu. Téměř hotové maso přendáme i s cibulí do zapékací mísy.

  3. Uvařenou scezenou rýži promícháme s propláchnutými sterilovanými fazolemi, navrstvíme na maso a přelijeme slaninou i vyškvařeným tukem. Mírně podlijeme vodou, spíš jen tak na dno.

  4. Zapečeme zakryté asi 20 min, potom odkryté necháme ještě chvíli, aby se slaninka opekla. Podávala jsem s okurkovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Kuchařka pro labužníky (české,moravské a slovenské speciality)

Nedokázala jsem si představit rýži s fazolemi, proto jsem musela tento recept zrealizovat.

S česnekem, cibulí a slaninou je to ale opravdu labužnické.

Dokonce bych ani to maso mít k tomu nemusela, ale určitě krkovička, kterou jsem použila, má na celkové chuti také svůj podíl.

Jednoduché a stojí za vyzkoušení.