
Suroviny
2 porce
- 350 g kuřecích stehenních řízků
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 300 g brambor
- sůl
- 1 konzerva cizrny
- 1 konzerva rajčat s bylinkami
- 2 špetky bazalky
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme brambory. Uvaříme je v osolené vodě (asi 15 minut).
-
Nakrájíme papriku a maso na proužky. Maso osolíme a opepříme, promícháme, třeba jenom rukama. Pak ho osmahneme na oleji, aby se zatáhlo a mírně i opeklo. Přidáme k němu na půlměsíčky nakrájenou cibuli a vaříme 5 minut, aby změkla.
-
Přidáme papriku nakrájenou na proužky. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Vmícháme nakrájené scezené vařené brambory. Přimícháme cizrnu, kterou jsme dobře propláchli a krájená rajčata i se šťávou. Povaříme asi 5 minut na středním plameni.
-
Zakryjeme a podusíme asi 10 minut, teplotu zmírníme. Občas promícháme.
-
Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Recept detailněji s fotopostupem krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/vse-v-jedne-panvi-ku…