
Suroviny
4 i víc
- 1 balení vrtulek 500 g (mohou být jiné těstoviny)
- směska hub-čím víc druhů tím lépe
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- trochu drceného kmínu
- malá hrstička čerstvé bazalky (při nejhorším sušená)
- hrst pažitky nebo petrželky
- 2 lžíce másla
- trošku olivového oleje
- strouhaný sýr na posyp
- 3 vece
- kus loveckého salámu-nemusí být
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vrtulky si uvaříme dle návodu, po uvaření je necháme ještě 10 minut ve vodě, pak přecedíme a malinko vody si necháme nakonec, aby nám na talíři držely tvar-není to nutné.
-
Na olivovém oleji osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme houby, promícháme, přidáme kmín, pepř, osolíme a necháme dusit.
-
Až budou houby téměř měkké, dáme na plátky nakrájené stroužky česneku, bazalku, můžeme přidat pokrájený salám a odkryté vydusíme od tekutiny z hub.
-
Do hub nasypeme těstoviny, řádně promícháme, dáme pažitku, dosolíme, dochutíme, zalijeme troškou vody z vařených těstovin s citronovou šťávou a přidáme máslo na zjemnění.
-
Pak zalijeme rozšlehanými vejci, stále promícháváme, až trochu ztuhnou. Naservírované posypeme sýrem. Jídlo má být pěkně šťavnaté.
Poznámka od kuchařky
Jídlo dělám velmi často v sezoně, kdy rostou houby-dělám je jinak, někdy i zapékám. Tento recept i postup mě inspiroval a je, i když trochu pozměněný od Jamieho Oliviera a je vážně dobrý.