Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou

61
- reklama -

Suroviny
4 i víc

1 balení vrtulek 500 g (mohou být jiné těstoviny)
směska hub-čím víc druhů tím lépe
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžičky citronové šťávy
trochu drceného kmínu
malá hrstička čerstvé bazalky (při nejhorším sušená)
hrst pažitky nebo petrželky
2 lžíce másla
trošku olivového oleje
strouhaný sýr na posyp
3 vece
kus loveckého salámu-nemusí být
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vrtulky si uvaříme dle návodu, po uvaření je necháme ještě 10 minut ve vodě, pak přecedíme a malinko vody si necháme nakonec, aby nám na talíři držely tvar-není to nutné.

  2. Na olivovém oleji osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme houby, promícháme, přidáme kmín, pepř, osolíme a necháme dusit.

  3. Až budou houby téměř měkké, dáme na plátky nakrájené stroužky česneku, bazalku, můžeme přidat pokrájený salám a odkryté vydusíme od tekutiny z hub.

  4. Do hub nasypeme těstoviny, řádně promícháme, dáme pažitku, dosolíme, dochutíme, zalijeme troškou vody z vařených těstovin s citronovou šťávou a přidáme máslo na zjemnění.

  5. Pak zalijeme rozšlehanými vejci, stále promícháváme, až trochu ztuhnou. Naservírované posypeme sýrem. Jídlo má být pěkně šťavnaté.

Poznámka od kuchařky

Jídlo dělám velmi často v sezoně, kdy rostou houby-dělám je jinak, někdy i zapékám. Tento recept i postup mě inspiroval a je, i když trochu pozměněný od Jamieho Oliviera a je vážně dobrý.