
Suroviny
3 porce
- 2 menší kuřecí prsa (na malé slabé plátky)
- 200 g těstovin (za sucha)
- 1/2 plechovky sterilovaných drcených rajčat (klidně celou, měla jsem zbytek)
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- 4 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 řapík celeru (na plátky, lístky posekat)
- 1/2 cuketky (na plátky a na čtvrtky)
- 1/2 cibule (na kostičky)
- 3 stroužky česneku (na tenké plátky)
- 8 natrhaných lístků čerstvé bazalky + trochu sušené (nebo podle toho, jakou máme)
- sůl (raději mořskou)
- čerstvě mletý pepř
- případně sýr na posypání
- 2 PL oleje
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěnit cibuli, přidat kuřecí maso, chvíli smažit, osolit, opepřit.
-
Potom postupně podle času nutného na úpravu (ale jde to velice rychle) celer, cuketu, česnek, bazalku, lístky celeru. Restujeme a mícháme na středním plameni.
-
Nakonec kukuřici, hrášek a rajčata, chvíli povařit.
Zároveň uvařit těstoviny (já vrtule), všechno smíchat. Pokud se směs příliš vydusí, podlít trochou vody, v níž se vaří těstoviny.
-
Ochutnat, příp. dosolit.
Navrch možno sýr podle obliby.
Poznámka od kuchařky
Ráno jsem tu hledala inspiraci, nechtělo se mi moc vařit a potřebovala jsem zpracovat načaté zeleninové konzervy. Našla jsem 2 trochu podobné recepty, je to tak trochu kombinace obou + něco navíc.
Sklidila jsem pochvalu, pochutnaly jsme si (s dcerou, takže -y- je na místě), nevypadá to špatně, proto s dovolením přidávám.