Vrtule pro Andulku

58
- reklama -

Suroviny
3 porce

2 menší kuřecí prsa (na malé slabé plátky)
200 g těstovin (za sucha)
1/2 plechovky sterilovaných drcených rajčat (klidně celou, měla jsem zbytek)
4 lžíce sterilované kukuřice
4 lžíce sterilovaného hrášku
1 řapík celeru (na plátky, lístky posekat)
1/2 cuketky (na plátky a na čtvrtky)
1/2 cibule (na kostičky)
3 stroužky česneku (na tenké plátky)
8 natrhaných lístků čerstvé bazalky + trochu sušené (nebo podle toho, jakou máme)
sůl (raději mořskou)
čerstvě mletý pepř
případně sýr na posypání
2 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěnit cibuli, přidat kuřecí maso, chvíli smažit, osolit, opepřit.

  2. Potom postupně podle času nutného na úpravu (ale jde to velice rychle) celer, cuketu, česnek, bazalku, lístky celeru. Restujeme a mícháme na středním plameni.

  3. Nakonec kukuřici, hrášek a rajčata, chvíli povařit.

    Zároveň uvařit těstoviny (já vrtule), všechno smíchat. Pokud se směs příliš vydusí, podlít trochou vody, v níž se vaří těstoviny.

  4. Ochutnat, příp. dosolit.

    Navrch možno sýr podle obliby.

Poznámka od kuchařky

Ráno jsem tu hledala inspiraci, nechtělo se mi moc vařit a potřebovala jsem zpracovat načaté zeleninové konzervy. Našla jsem 2 trochu podobné recepty, je to tak trochu kombinace obou + něco navíc.

Sklidila jsem pochvalu, pochutnaly jsme si (s dcerou, takže -y- je na místě), nevypadá to špatně, proto s dovolením přidávám.