
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 4-6 plátků vepřové krkovičky nebo jiného masa nejlépe krůtí nebo drůbeží
- cibuli
- 3 lžíce oleje
- dijonská hořčice
- chilli pastu
- pepř
- sůl
- drcený česnek
- lžičku světlé instantní jíšky
- 1 dcl bílého vína
- 2 lžíce polohrubé mouky
- nastrouhaný čerstvý křen
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, čili pastou a česnekem. Posypeme polohrubou moukou a dáme zprudka opéct na pánev. Maso vyjmeme, dáme do kastrolu nakrájenou cibuli a restujeme jenom aby zesklovatěla.
-
Vložíme zpět maso a podlijeme asi 2 dcl vývaru nebo vody. Když je maso skoro hotové přidáme víno, necháme maso dodělat a sosík zahustíme jíškou.
-
Vrabčí hnízda: Očištěné brambory nastrouháme na hrubém struhadle (já dělala na WS kráječi slabší nudličky), přidala jsem ještě lžíci škrobové moučky, aby to drželo tvar, osolila a pekla na mírnější teplotě, aby se to propeklo.
Kuchař: Heleen