
- reklama -
Suroviny
- Kakaový korpus do 25cm formy:
- 5 vajec
- 15 dkg cukru krupice
- 3 lžíce kakaa
- cca 3 lžíce hladké mouky aby jí bylo i s kakaem 15 dkg
- 5 lžic oleje
- tvarohovo-šlehačkový krém na promazání:
- 250 g tvarohu
- 200 ml zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1 smetana 31%
- 1 ztužovač dr.Oetker
- jahodová marmeláda
- jahodový kompot
- 1 šlehačka ke šlehání Rama
- lískové oříšky v čokoládě
- vosičky z falešného marcipánu – barveno gelovými barvami
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu. Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
-
Korpus necháme vychladnout, prořízneme na polovinu, potřeme marmeládou, trochou krému, poklademe okapanými jahodami, opět krém a přiklopíme vrchní polovinu.
-
Boky dortu potřeme zbytkem krému, vrchní část postupně od kraje lžičkou poléváme čokopolevou, aby lehce stékala po stranách,zbytek rozetřeme po povrchu korpusu, ozdobíme ušlehanou Rama šlehačkou, čokoládovými bonbóny a marcipánovými figurkami.
Kuchařka: isindy