![Vorařský guláš z Povltaví_5ffa796cb4ab6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vorarsky-gulas-z-povltavi_5ffa796ca4368.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g hovězího předního masa
- 2 velké cibule
- 250 g vepřového bůčku
- olej podle potřeby
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kmínu
- černý pepř
- 2-3 brambory podle velikosti
- 3 chilli papričky
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- jarní cibulka na posypání guláše
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso si nakrájíme na kousky a na cibuli dorůžova osmažené orestujeme.
-
Zalijeme trochou vody a dusíme cca 30 minut.
-
Pak přidáme bůček nakrájený na kostky, dolijeme vodou a opět dusíme. Maso vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a opět orestujeme.
-
Zalijeme vodou, přivedeme k varu, přihodíme nadrobno nakrájené čili papričky a přidáme na kolečka nakrájené brambory. Dusíme do změknutí brambor.
-
Nakonec přidáme rozetřený česnek a majoránku a jen provaříme. Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Rytmus života, kulinářský speciál.
Kuchařka: JanaDorazinova