
- reklama -
Suroviny
- 400 g žampiónů
- 150 g tvarůžků
- 1 menší cibule
- jeden párek
- sůl
- kmín
- máslo
- mozzarella
- plátky anglické slaniny
Postup přípravy receptu
-
Žampióny očistíme, nohy oddělíme od kloboučků, kloboučky lehce prohloubíme. Nohy i vybrané kloboučky na jemno nasekáme, osolíme, okmínujeme a dusíme na cibulce orestované na másle.
-
Přidáme na kostičky nakrájený párek, krátce zarestujeme, na kostičky nakrájené tvarůžky necháme na mírném ohni rozpustit.
-
Vzniklou hmotou plníme kloboučky hub, klademe do pekáče na plátky anglické a ve vyhřáté troubě zapečeme. Chvíli před dopečením položíme na kloboučky plátky mozzarelly a necháme rozpustit.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Inspiraci jsem našel v knize Luboše Švehelky – Kouzelný tvarůžek aneb Kuchařka neobvyklé vůně
Kuchař: Jenda1