Voňavé slané koláčky

46
- reklama -

Suroviny

200 ml vody
1,5 lžičky soli
vychladlá směs anglické slaniny i s tukem
(120 g anglické na kostičky osmažit s hrstí krájené cibule na suché teflonové pánvi do voňava)
400 g hladké mouky
18 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
Náplň:
zbytek špenátu (od oběda) promíchat s troškou strouhanky
strouhaný tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme „koláček“ se širokým důlkem.

  3. Po vykynutí na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, důlek obnovíme (já dělala pomoučeným vejcem), okraje pomašlujeme rozmíchaným vejcem a do každého koláčku dáme asi půl lžíce hustého špenátu, posypeme strouhaným sýrem.
    Upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Žádní plnění šneci, ale klasické koláčky – pouze ve slané verzi. Výroba rychlá, náplň může být libovolná.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz