- reklama -
Suroviny
- 200 ml vody
- 1,5 lžičky soli
- vychladlá směs anglické slaniny i s tukem
- (120 g anglické na kostičky osmažit s hrstí krájené cibule na suché teflonové pánvi do voňava)
- 400 g hladké mouky
- 18 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- Náplň:
- zbytek špenátu (od oběda) promíchat s troškou strouhanky
- strouhaný tvrdý sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
-
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme „koláček“ se širokým důlkem.
-
Po vykynutí na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, důlek obnovíme (já dělala pomoučeným vejcem), okraje pomašlujeme rozmíchaným vejcem a do každého koláčku dáme asi půl lžíce hustého špenátu, posypeme strouhaným sýrem.
Upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Žádní plnění šneci, ale klasické koláčky – pouze ve slané verzi. Výroba rychlá, náplň může být libovolná.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen