
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kuře
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- koření na kuře 7 bylin
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, osolíme a bohatě posypeme kořením „kuře 7 bylin“.
-
Okořeněné kuře vložíme do pekáčku, na jehož dno jsme nalili trochu olivového oleje. V misce smícháme 4 lžíce medu, 4 lžíce ostrého kečupu a 4 lžíce sójové omáčky. Vše nalijeme na kuře. Medové kuře pečeme zhruba hodinu. Průběžně kuře přeléváme vypečenou šťávou.
-
Voňavé medové kuře podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařeným či pečeným bramborem. Medové kuře je nejlepší teplé.
Kuchařka: Lenkaloompa









