Voňavé Mafaldine s cibulí a hráškem

61
- reklama -

Suroviny
5 porcí

500 g těstovin Mafaldine italské(1 balíček)
1 hrnek mraženého hrášku
2 velké cibule
4 stroužky česneku
100 g slaniny či špeku
3 cm plátek másla
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekané pažitky či petrželky
sůl
100 g parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájený špek, přidáme měsíčky cibule a tenké plátky česneku a orestujeme dozlatova.

  2. Do horké směsi vsypeme hrášek a necháme teplem povolit, přidáme máslo (již nerestujeme), za stálého míchání rozpustíme, čímž směs lehce zahustíme.

  3. Vmícháme nasekanou pažitku (petrželku).

  4. V osolené vroucí vodě s 1 lžící oleje uvaříme těstoviny na skus (al dente).

  5. Slité a okapané těstoviny vmícháme do cibulovo-hráškové směsi, na talíři pokapeme olivovým olejem a posypeme hoblinkami parmazánu.

Poznámka od kuchařky

Mafaldine jsou užší (šířka kolem 9 mm) verzí plochých dlouhých těstovin mafalde se zvlněnými, volánkovými okraji. Také se jim říká reginette, královničky, obě jména nosí po savojské princezně Mafaldě, druhé dceři italského krále Viktora Emannuela III., která žila v první polovině 20. století.