
Suroviny
5 porcí
- 500 g těstovin Mafaldine italské(1 balíček)
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g slaniny či špeku
- 3 cm plátek másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané pažitky či petrželky
- sůl
- 100 g parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Na 1 lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájený špek, přidáme měsíčky cibule a tenké plátky česneku a orestujeme dozlatova.
-
Do horké směsi vsypeme hrášek a necháme teplem povolit, přidáme máslo (již nerestujeme), za stálého míchání rozpustíme, čímž směs lehce zahustíme.
-
Vmícháme nasekanou pažitku (petrželku).
-
V osolené vroucí vodě s 1 lžící oleje uvaříme těstoviny na skus (al dente).
-
Slité a okapané těstoviny vmícháme do cibulovo-hráškové směsi, na talíři pokapeme olivovým olejem a posypeme hoblinkami parmazánu.
Poznámka od kuchařky
Mafaldine jsou užší (šířka kolem 9 mm) verzí plochých dlouhých těstovin mafalde se zvlněnými, volánkovými okraji. Také se jim říká reginette, královničky, obě jména nosí po savojské princezně Mafaldě, druhé dceři italského krále Viktora Emannuela III., která žila v první polovině 20. století.