
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 vykostěné kotlety
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička bazalky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kotlety si vykostíme, naklepeme, opepříme, posolíme a necháme je být.
-
Připravíme si bylinkovou směs: do misky dáme tymián, bazalku, rozmarýn, česnek, zalijeme olejem a promícháme.
-
Touto směsí potřeme kotlety z obou stran a necháme je v misce odpočinout nejméně 2 hodiny (nechala jsem přes noc).
-
Pak na horkém oleji opékáme střídavě z obou stran, až jsou měkké, vypečené a můžeme podávat.
-
Do výpeku dáme trochu soli a vody, můžeme přidat malinko mouky, aby byla šťáva hustší (já to tak dělám).
Poznámka od kuchařky
Kotlety opravdu krásně voní-proto jsem jim dala ten název a hlavně, jsou výborný! K nim byly brambory pečené v troubě, posolené a pokmínované.
Kuchařka: Bibinka









