Voňavé kotlety

52
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vykostěné kotlety
2 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 lžička rozmarýnu
1 lžička bazalky
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety si vykostíme, naklepeme, opepříme, posolíme a necháme je být.

  2. Připravíme si bylinkovou směs: do misky dáme tymián, bazalku, rozmarýn, česnek, zalijeme olejem a promícháme.

  3. Touto směsí potřeme kotlety z obou stran a necháme je v misce odpočinout nejméně 2 hodiny (nechala jsem přes noc).

  4. Pak na horkém oleji opékáme střídavě z obou stran, až jsou měkké, vypečené a můžeme podávat.

  5. Do výpeku dáme trochu soli a vody, můžeme přidat malinko mouky, aby byla šťáva hustší (já to tak dělám).

Poznámka od kuchařky

Kotlety opravdu krásně voní-proto jsem jim dala ten název a hlavně, jsou výborný! K nim byly brambory pečené v troubě, posolené a pokmínované.