
Suroviny
- 4 plátky telecího masa
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 PL hořčice
- 1 PL kečupu
- šťáva z hovězího masoxu
- olej
- Pažitka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme maso, které lehce naklepeme, dále posypeme solí, pepřem a sladkou mletou paprikou.
-
Mezitím vyndáme pánev, do které jsme dali rozehřát olej. Než se olej v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme oloupaný česnek.
-
Do rozehřátého oleje dáme připravené maso, které s obou stran opečeme. Pak maso vyjmeme, do výpeku přidáme cibuli s česnekem a restujeme dozlatova.
-
Poté maso přidáme zpátky, potřeme ho kečupem, hořčicí a zalijeme šťávou z masoxu. Šťáva trochu zhoustne, tak můžeme dolít trochu vody. Necháme dusit. Můžeme ještě přidat nasekanou či nastříhanou pažitku.
-
Maso děláme do změknutí. Když chceme více šťávy, tak můžeme dolít vodu, ne moc ať z toho zase nemáme polévku. Po dolití vody musíme nechat samozřejmě ještě povařit.
Poznámka od kuchařky
Maso je měkké a šťáva dobrá 🙂 můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Buď brambory, rýži, těstoviny, ale i kaši z brambor. Já zvolila těstoviny. Tak ať vám chutná 😉