Voňavé česnekové telecí maso

52
- reklama -

Suroviny

4 plátky telecího masa
sůl
pepř
sladká mletá paprika
1 cibule
5 stroužků česneku
1 PL hořčice
1 PL kečupu
šťáva z hovězího masoxu
olej
Pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme maso, které lehce naklepeme, dále posypeme solí, pepřem a sladkou mletou paprikou.

  2. Mezitím vyndáme pánev, do které jsme dali rozehřát olej. Než se olej v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme oloupaný česnek.

  3. Do rozehřátého oleje dáme připravené maso, které s obou stran opečeme. Pak maso vyjmeme, do výpeku přidáme cibuli s česnekem a restujeme dozlatova.

  4. Poté maso přidáme zpátky, potřeme ho kečupem, hořčicí a zalijeme šťávou z masoxu. Šťáva trochu zhoustne, tak můžeme dolít trochu vody. Necháme dusit. Můžeme ještě přidat nasekanou či nastříhanou pažitku.

  5. Maso děláme do změknutí. Když chceme více šťávy, tak můžeme dolít vodu, ne moc ať z toho zase nemáme polévku. Po dolití vody musíme nechat samozřejmě ještě povařit.

Poznámka od kuchařky

Maso je měkké a šťáva dobrá 🙂 můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Buď brambory, rýži, těstoviny, ale i kaši z brambor. Já zvolila těstoviny. Tak ať vám chutná 😉