„Voňavé“ brambory

79
- reklama -

Suroviny

cca 800 g brambor
1 Hermelín
1-2 Romadúry
150 g uzeného bůčku
250 ml světlého piva (dala jsem desítku)
kousek sádla
strouhaný sýr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Uzený bůček a sýry na menší kostky. Pekáček vymažeme sádlem.

  2. Brambory lehce osolíme (sýry jsou slané) a opepříme. Vše v pekáčku smícháme a podlijeme pivem. Můžeme ještě trochu pokapat sádlem.

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. 35-40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme do křupava. Před koncem posypeme strouhaným sýrem, ale není to nutné.

Poznámka od kuchařky

Brambory jsou moc dobré, trochu mi to doma „zavonělo“, ale žádná hrůza. Ze sýru a piva vznikne takový sosík a s těmi bramborami moc dobrý.