Voňavá „rybářská“ sekaná

55
- reklama -

Suroviny
1 šiška

240 g Hoki filet (medailonky 3 ks)
250 g libového vepřového bůčku
60 ml mléka nebo vody
2 starší rohlíky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 kávová lžička soli
1/4 kávové lžičky mletého chilli
1/4 kávové lžičky mletého muškátového oříšku
trochu oleje nebo sádla do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Povolené rybí medailonky pomeleme na masovém mlýnku společně s bůčkem, cibulí, česnekem a rohlíky, které jsme si předem namočili do méka (vody).


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme vaječný žloutek, sůl, ostatní koření a vše (nejlépe rukou) pořádně promícháme.

  3. Vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku s trochou tuku a cca 100 ml vody.

  4. Povrch sekané potřeme rozšlehaným bílkem a pekáček vložíme do předem rozpálené trouby. Za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme zhruba 35-40 minut do zlatavé barvy.
    Podáváme s chlebem nebo s různě upravenými bramborami.