
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg mletého masa
- strouhanka
- 3 vajíčka
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžičky bazalky
- 1 lžíce majoránky
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- olej
- mléko
- 1 dl vody
- zakysaná smetana
- 15 dkg plátkového sýru
- 15 dkg šunky na plátky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, sůl, pepř, tymián bazalku, majoránku a trochu mléka. Vše řádně promícháme a na zahuštění přidáme strouhanku nebo rohlíky namočené ve vlažné vodě. Uložíme na 15 minut zchladit do ledničky.
-
Poté na igelit rozetřeme masovou hmotu do tvaru obdélníku a do výše 1 cm. Celou ji potřeme hořčicí, poklademe šunkou a na ni narovnáme plátkový sýr. Vše zavineme do rolády, uhladíme vodou, až vznikne pěkná šiška, aby nám při pečení nepraskla.
-
Do pekáče nalijeme trochu vody, na ni vložíme roládu, potřeme ji zakysanou smetanu. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme po dobu cca 45 minut.
Jako příloha jsou vhodné pečené nebo vařené brambory, ale i bramborová kaše.
Kuchař: mongomery









