Voňavá jablečná buchétka

64
- reklama -

Suroviny

220 g strouhaných jablek
230 g mléka
2 vejce
3 lžíce oleje
120 g cukru
2 vanilkové cukry
2 lžičky skořice
50 g strouhaných ořechů
hrst krájených sušených meruněk (asi 40 g)
200 g hladké mouky
220 g polohrubé mouky
prášek do pečiva (+ 1 lžička prášku navíc)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Koláč (nebo jiný, bez kynutí).

  2. Po umíchání těsta opatrně vytáhneme metličky a necháme upéct. Ke konci programu kontrolujeme propečení vpíchnutím špejle.

  3. Hotovou buchétku necháme ve formě 10-15 minut prochladnout a pak vyklopíme.

Poznámka od kuchařky

Je výborná, kyprá, voňavá a meruňky na jejím řezu potěší i očko 🙂