Suroviny
1-2 porce
- 2 vejce
- kousek šunky nebo slaniny
- případně olej
- větší rajče
- sůl a pepř
- špetka spiruliny, chlorelly, zeleného ječmene, mladé pšenice nebo všeho dohromady
- jogurt nebo kysaná smetana, hořčice na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na teflonové pánvi osmahneme na kousky nakrájenou šunku nebo slaninu. V případě šunky můžeme pánev podlít trochou oleje.
-
Jakmile šunka dostane trošku barvu, rozklepneme k ní dvě vejce. Můžeme je zasypat na kousky nakrájeným rajčetem (půlkou rajčete, druhou půlku necháme na dozdobení). Směs pak posolíme a popepříme.
-
Na mírnějším ohni vejce necháme tak dlouho, dokud nezískají konzistenci, která nám vyhovuje.
-
Na talíři barvu vajec a rajčat ještě oživíme zeleným práškem z některé zelené potraviny. Velmi hutný, kalorický pokrm tak doplníme něčím zdravým.:-) Pokud to s práškem nepřeženeme, dodá vejcím zajímavou chuť.
-
Talíř dozdobíme zbytkem rajčete. Fajnšmekři si k vejcům dají ještě hořčici a jogurt nebo kysanou smetanu (viz obrázek). Zakusujeme pečivem.
Poznámka od kuchařky
Přiznávám, nejprve byla šunka, vejce, rajče, a až to bylo hotové – a nebylo nic čerstvého zeleného na dozdobení, sáhla jsem po dóze s mixem zelených potravin Blendea SUPERGREENS https://www.blendea.cz/. Jde o potraviny, tak jsem je jako potraviny využila. A nebylo to vůbec špatné.:-)