
- reklama -
Suroviny
- 350 ml hovězího vývaru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička majoránky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 200 g hladké mouky
- 200 g špaldové mouky
- 100 g jemných ovesných vloček
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 kostičky droždí (21 g)
Postup přípravy receptu
-
Těsto uděláme v domácí pekárně:
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. -
Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké.
-
Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20×20 cm).
-
Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu.
-
Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut.
-
Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Poznámka od kuchařky
Chléb je výborný jako doplněk k polévce, ale chutnal nám i namazaný Lučinou a posypaný kolečky jarní cibulky :o)
Kuchařka: Angel 666









