
- reklama -
Suroviny
20 kusů
- 500 g pol. mouky
- špetka soli
- 70 g mouč. cukru
- půl sáčku vanilkového cukru
- 1 sáček suš. droždí
- 2 žloutky
- 70 g másla
- 300 ml vlaž. mléka
- Nápln : dle fantazie –
- mák
- švestky
- tvaroh
- meruňky
Postup přípravy receptu
-
Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Nožem odkrajujeme stejně velké kousky, prsty okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme náplň-tvaroh, na to borůvky. Na stranách zmáčkneme a vytvoříme takovou lodičku.
-
Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme dokola rozpuštěným máslem a pokračujeme s dalším.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám z časopisu KNIHOVNIČKA RECEPTY. Jak jsem zjistila, moc ho ženy neznají. Je moc pěkný, je tam spousta zvláštních dobrých receptů s podrobným návodem. Ráda opět přispěji.
Kuchařka: Janka 46