
Suroviny
1 větší plech
- Těsto:
- 4 vejce
- 80 g cukru moučka
- 80 g hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- Krém:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 250 ml bílého jogurtu
- 1 vanilkový cukr
- práškový cukr dle chuti
- Navrch:
- 500 g jahod
- 2 ks cukrárenského želé Dr. Oetker zelené (extra silné na 0,5 l tekutiny)
Postup přípravy receptu
-
V robotu na nejvyšší otáčky ušleháme celá vejce do pěny, přidáme olej a cukr. Poté vypneme a ručně vmícháme mouku. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme dozlatova cca 8-10 minut, dle trouby.
-
Na vychladnutý piškot namažeme krém, který připravíme takto: ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým i práškovým cukrem, po ušlehání vmícháme jogurt.
-
Na krém rozložíme jahody nakrájené na půlky (viz foto z přípravy) a zalijeme ještě teplým (ne horkým) želé, které připravíme dle návodu na obalu. Žélé je opravdu extra silné, takže perfektně drží i když se koláč nakrájí a nechá stát. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Želé nechte stékat raději po jahodě, když se lije želé na krém, tak kousíčky krému vyplavou k povrchu polevy a pak to vypadá trochu jako plíseň. Ale to jen aby to lépe vypadalo.