Vodnický koláč s jahodami

77
- reklama -

Suroviny
1 větší plech

Těsto:
4 vejce
80 g cukru moučka
80 g hladké mouky
1 lžíce oleje
Krém:
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
250 ml bílého jogurtu
1 vanilkový cukr
práškový cukr dle chuti
Navrch:
500 g jahod
2 ks cukrárenského želé Dr. Oetker zelené (extra silné na 0,5 l tekutiny)

Postup přípravy receptu

  1. V robotu na nejvyšší otáčky ušleháme celá vejce do pěny, přidáme olej a cukr. Poté vypneme a ručně vmícháme mouku. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme dozlatova cca 8-10 minut, dle trouby.

  2. Na vychladnutý piškot namažeme krém, který připravíme takto: ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým i práškovým cukrem, po ušlehání vmícháme jogurt.

  3. Na krém rozložíme jahody nakrájené na půlky (viz foto z přípravy) a zalijeme ještě teplým (ne horkým) želé, které připravíme dle návodu na obalu. Žélé je opravdu extra silné, takže perfektně drží i když se koláč nakrájí a nechá stát. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Želé nechte stékat raději po jahodě, když se lije želé na krém, tak kousíčky krému vyplavou k povrchu polevy a pak to vypadá trochu jako plíseň. Ale to jen aby to lépe vypadalo.