- reklama -
Suroviny
- 500 g tmavé žitné chlebové mouky
- 100 g světlé hladké mouky
- 100 g ovesných vloček
- 50 g pšeničných otrub
- 300 ml vody
- 1 polévková lžíce octa
- 1 polévková lžíce oleje
- 2 kávová lžička soli
- 1 polévková lžíce kmínu
- semínka podle chuti
- 1 kostička kvasnic
Postup přípravy receptu
-
Těsto mi zadělala pekárna, ale jde to samozřejmě i ručně.
-
Po vykynutí vytvořte z těsta veku, nebo pecen, podle tvaru pekáče, nebo pečící mísy.
-
Nechte ještě chvilku vykynout, potřete vodou a pečte ve vyhřáté troubě cca 220°C po dobu 10 minut. Teplotu potom snižte na 180°C a pečte ještě cca 35 – 40 minut. Během pečení několikrát potřete chléb vodou.
-
Upečený chléb dejte na mřížku vychladnout a ještě jednou ho potřete vodou.
Kuchařka: NADEI