![Vločkovo-brusinkový dort_5ffb0628f329f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vlockovo-brusinkovy-dort_5ffb0628e2f4a.jpeg)
Suroviny
- TĚSTO:
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 3/4 hrnku celozrnné mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce citronové kůry
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- hrst sušených brusinek
- PUDINKOVÝ KRÉM:
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 1 bílý jogurt
- BRUSINKOVÉ ŽELÉ:
- 1/2 litru brusinkového džusu (dala jsem i slitou šťávu z brusinkového kompotu)
- 2 balíčky extra silné čiré (nebo červené) želatiny
- DÁLE:
- brusinkový kompot (nebo džem)
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem, nakonec hrst brusinek ( dala jsem i zbytek rozinek v rumu, co mi zbyly z pečení vánočky ). Těsto nalít do vymazané dortové formy a zvolna péct při 150 °C. Nevyklápět, nechat ve formě vychladnout.
-
Na vychladlý korpus dáme libovolnou vrsvtu brusinkového kompotu nebo džemu.
-
PUDINKOVÝ KRÉM: Mléko osladit vanilkovým cukrem a pudink uvařit podle návodu. Hotový pudink nechat vychladnout, ušlehat s jogurtem a rozetřít na korpus.
-
BRUSINKOVÉ ŽELÉ: Želatinu připravit podle návodu, jen místo vody použít brusinkový džus. Nalít na pudinkovou vrstvu a po vychladnutí dát celý koláč asi na 3 hodiny do ledničky. Hotový koláč ,,objet“ nožem a teprve potom odstranit boční díl formy. Spodní díl nechat – poslouží i jako podnos.
Poznámka od kuchařky
Tento skvělý recept jsem opsala od uživatelky Hanule. Původní recept je tento: http://www.toprecepty.cz/recept/8377-vlockovy-kola… . Zkusila jsem ho vylepšit, protože jsem brusinková a je opravdu vítečný. Takže mockrát díky, Hanule!
PS: těsto mám právě v troubě, takže fotky dodám až bude dílo hotovo