Vločková smaženice (nejen) s droždím

47
- reklama -

Suroviny
2 porce

70 g ovesných vloček
200 ml mléka
100 g moravského uzeného nebo šunky dle chuti
50 g másla
1 cibule – větší
2 kostky droždí (2 x 42 gramů)
2 stroužky česneku
3 – 4 vejce, dle velikosti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a za občasného míchání ho osmažíme dorůžova.

  3. Poté přisypeme nasekaný česnek, drobně pokrájené uzené maso nebo šunku zauzenou, dušenou či od kosti, opepříme a ještě krátce osmažíme.

  4. Do směsi přidáme namočené vločky s mlékem, promícháme a krátce (cca 3 minutky) podusíme pod poklicí. Následně do pánve rozklepneme vejce, která necháme srazit za občasného promíchání. Vše dle chuti osolíme, případně ještě opepříme a můžeme podávat.

  5. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, zeleninou, nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo čerstvými bylinkami…

Poznámka od kuchařky

…smaženice mě inspirovala k vyzkoušení nastavované drožďové pomazánky, kterou jsem podával na chlebu. Měla velký úspěch, tak přidám recept i na ní.