
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 litr vody
- 1 bujon zeleninový (může být i kuřecí)
- 1/2 hrníčku ovesných vloček
- 30 g másla
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 dcl mléka
- cca 1/2 lžičky oregana
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí vody vložíme bujón a necháme ho rozpustit. Mezitím v cedníku propláchneme vločky, které pak dáme do vroucího bujónu.
-
Necháme vařit, zatímco v druhém hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme mouku. Jíšku pak vlijeme do bujónu a necháme povařit deset minut.
-
Poté do polévky přidáme mléko, oregano, muškátový květ a podle chuti sůl, event. pepř. Můžeme dozdobit například petrželkou a podávat.
Poznámka od kuchařky
Pokud nám polévka před podáváním více zhoustne, můžeme ji zředit vodou či mlékem, popř. ještě dochutit.
Kuchařka: iunka