Vločková kaše s jablíčky

46
- reklama -

Suroviny
1 porce

50 g ovesných vloček
150 ml mléka
1 menší jablko
1 celá skořice
špetka mleté skořice na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte oloupané a na drobné kostky nakrájené jablko, celou skořici, a za mírného bublání uvařte (zpravidla do pěti minutek, dle druhu vloček).


    Zobrazit celý recept

  2. Až vločky i jablka změknou a mléko se částečně odpaří, máte fázi vaření za sebou.

  3. Přemístěte do mixéru nebo projeďte tyčovým, aby vznikla kaše.

  4. V případě potřeby doslaďte troškou sladu, sirupu nebo cukru, ale jablíčka jsou sladká natolik, že malé děti podle mého názoru doslazovat nepotřebují.

  5. Můžete ozdobit libovolným ovocem a zaprášit špetkou mleté skořice.

Poznámka od kuchařky

Tento a všechny další mé recepty najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni