- reklama -
Suroviny
1 porce
- 50 g ovesných vloček
- 150 ml mléka
- 1 menší jablko
- 1 celá skořice
- špetka mleté skořice na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte oloupané a na drobné kostky nakrájené jablko, celou skořici, a za mírného bublání uvařte (zpravidla do pěti minutek, dle druhu vloček).
-
Až vločky i jablka změknou a mléko se částečně odpaří, máte fázi vaření za sebou.
-
Přemístěte do mixéru nebo projeďte tyčovým, aby vznikla kaše.
-
V případě potřeby doslaďte troškou sladu, sirupu nebo cukru, ale jablíčka jsou sladká natolik, že malé děti podle mého názoru doslazovat nepotřebují.
-
Můžete ozdobit libovolným ovocem a zaprášit špetkou mleté skořice.
Poznámka od kuchařky
Tento a všechny další mé recepty najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni
Kuchařka: Mama v kuchyni