
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 dl oleje
- 1 lžíce kakaa (nemusí být)
- Pudink:
- 1 l mléka
- 2 balení vanilkového pudinku
- 5 lžic cukru
- 3 zakysané smetany
- 2 skořicové cukry
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
-
Uvaříme klasický puding, nalijeme ho na těsto a dáme plech do rozehřáté trouby na 250°C. Po vložení pekáče do trouby zeslabíme teplotu na 200°C a pečeme cca 20 minut.
-
Na upečenou placku hned rozetřeme tři zakysané smetany a posypeme dvěma skořicovými cukry.
Poznámka od kuchařky
Během pečení spodní těsto většinou začne vykukovat nad puding a udělají se různé vlny. Proto se prosím nelekněte, že pudink klesne dolů a těsto s kypřícím práškem vykoukne nahoru.
Kuchařka: Ala_Mal