
Suroviny
- 5 vajec
- 3 PL cukru krupice
- 5 PL oleje
- 7 PL polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Na karamelový rozvar:
- 1 smetana ke šlehání
- 3 PL cukru krupice na karamel
- Na krém:
- 1/2 kostky másla
- 1/2 pudinkového prášku
- 200 ml mléka
- 1 PL cukru krupice
- 1 PL moučkového cukru
- čokoláda na posyp
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku a nakonec prášek do pečiva.
-
Do vystříkané, nebo vymazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme na cca 160°C asi 30 minut – zkontrolujeme špejlí upečenost.
-
Mezitím zkaramelizejeme v kastrůlku 3 PL cukru a když je zlatohnědý, opatrně do něj vmícháme smetanu. Necháme rozvařit.
-
Upečený korpus propícháme pomocí druhého konce vařečky a pomocí lžíce prolíváme horkým karamelovým rozvarem.
-
Z pudinku, cukru a mléka svaříme pudink. Necháme zchladnout pod fólií. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a nakonec vešleháme po lžících ještě teplý pudink.
-
Krémem potřeme zchladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou nebo jakokoliv oblíbenou posypkou (kokos, ořechy, barevné perličky).
Poznámka od kuchařky
Včera po ranní jsem musela vymyslet nějakou fofrovku k snídani a moc fantazie po hnusné šichtě mi teda nezbylo. Ale dneska je přes půl formy fuč, takže u mě dobrý 😉